Izvor: RTS, 07.Feb.2023, 20:50

Borba sa smetovima u Crnoj Travi i na Goliji

I dalje su temperature u minusu u našoj zemlji, pa se sneg u višim predelima ne topi. U opštini Trgovište i delu Bosilegrada je vanredna situacija. Smetova ima i u Crnoj Travi, na Goliji, a glavne saobraćajnice su prohodne.
Sneg na putu otežava kretanje pešacima i produžava putovanje vozačima. Neko pešači, neko skija kroz mahale, a pamte se i hladnije zime.

Sve raspoložive mašine, bageri, traktori nekoliko dana raščišćavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smetove na mahalskim i lokalnim putevima u zavejanim krajevima.
Miloš Ilić, vozač iz Crne Trave kaže da je teška situacija. "Probili smo se do kuća i očistili", dodao je on.
"Do sada smo očistili oko 40 kilometara od 210 na teritoriji opštine. Nadam se da ćemo do kraja nedelje završiti sve, doći do svake mahale i svakog stanovnika", kaže Slavoljub Blagojević, predsednik Opštine Crna Trava.
Pomažu putari, a pomažu i humanitarci meštanima u udaljenim, planinskim selima.
Još nisu probijeni smetovi ispod najvišeg vrha Golije, na putu do Odvraćenice.
Zbog visokog snežnog pokrivača i smetova do mnogih domaćinstava teško se dolazi, pa su na terenu i danas ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite opštine Ivanjica koji neophodne lekove i hranu dostavljaju do najudaljenijih, starih i bolesnih žitelja.
Na većoj nadmorskoj visini je i više snega, ali su sve glavne saobraćajnice prohodne, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Trgovištu vanredna situacija zbog snega

Izvor: JUGpress.com, 08.Feb.2023, 10:54

TRGOVIŠTE-CRNA TRAVA..U opštini Trgovište je opštinski štab za vanredne situacija doneo odluku o proglašenju vanredne situacije zbog snega...Po donetoj naredbi ovog štaba biće obustavljena nastava u školama u planinskim predelima do srede. Angažovana je kompletna mehanizacija...Počelo je čišćenje...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.