Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba ispod reportažnih kola B92

Raška -- Novinarska ekipa B92 koja se vraćala sa Kosova, u subotu je, po ulasku u vozilo u Raškoj, pronašla bombu ispod reportažnih kola. Bomba je demontirana i nesreća je sprečena.

Tehničar Srđan Ršumović je prvi opazio bombu: "Spremali smo se da krenemo za Beograd. Pomerio sam kola za nekih pet metara unazad, izašao napolje i krenuo da slažem opremu. Kada sam izašao iz kola, čovek koji je stajao pored mene, kaže: čoveče, bomba je bila ispod kola. Tada sam video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to prava bomba, kašikara, zajedno sa nekom žicom", kazao je Ršumović.

O incidentu, novinar Peđa Obradović je rekao: "Oko podneva, ispod naših reportažnih kola, pronađena je ručna bomba 'kašikara', koja se, srećom, nije aktivirala. Bomba je imala privezanu žicu i bila je spremna za tzv. potez. Praktično, to znači da se bomba negde fiksira na vozilo, a žica priveže, na primer, za osovinu, pa se aktivira kada se vozilo pokrene. Ovde, međutim, žica nije bila privezana, niti je bomba bila vezana za vozilo, već se nalazila ispod kombija na parkingu, koji se nalazi oko 20 m od lokalne policijske stanice. Na naš poziv, uviđajna ekipa iz SUP-a Raška je obavila uviđaj. Nagoveštaja o motivu od strane policijskih zvaničnika nema, a ekipa RTV B92 veruje da je u pitanju nekakvo upozorenje, neka pretnja. Policija tvrdi drugačije, da su nedavno sprovede racije, pa je moguće da se neko 'oslobađa' sredstava. POzvali smo, takođe, ekipa iz Kraljeva za protivdiverzionu zaštitu i oni su, nakon detaljnog pregleda kombija, utvrdili da je sve u redu."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.