Boljevac dobio struju

Izvor: RTS, 05.Dec.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljevac dobio struju

Zbog kvara na dalekovodu izazvanog velikim količinama leda, Boljevac i okolna sela od juče su bili bez struje. U Majdanpeku, koji je sinoć posle četiri dana dobio struju, očekuje se i normalizacija u snabdevanju vodom za piće i daljinskim grejanjem. Struja, posle tri dana, stigla i u Donji Milanovac.

12.55 - Opština Boljevac i okolna sela dobili struju, javlja izveštač RTS-a.

Boljevac i još 19 okolnih sela od juče popodne nisu imali električnu energiju. Led >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i vetar su oštetili dva dalekovoda i zbog kvara ugroženo je i snabdevanje Bora vodom. Juče otklonjeni kvarovi u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra "Elektromreže Srbije" Vladimir Ilić rekao je za RTS da je na dalekovodu Zaječar - Boljevac pao stub i da se od sinoć radilo osposobljavanju alternativnog napajanje mreže.

U opštini Bor problem imaju sa vodosnabdevanjem. Zbog kvara na dalekovodu u selu Zlot struje nema na pumpama dva od tri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva pijaćom vodom.

Kako javlja reportre RTS-a, bez vode je stari deo grada. Nadležni su na terenu.

Napajanje Rudarsko-topioničarskog basena Bor je stabilno.

Ledena kiša u Boru i okolini od početka decembra pravi velike probleme. Bez obzira na to što se temperatura nije znatno spuštala ispod nule, zbog naslaga leda slamala su se stabla drveća i grane, što je ugrožavalo vozila i pešake.

Radnici komunalnog preduzeća i dalje seku i odvoze granje u najugroženijim delovima grada i pored puteva.

Majdanpek je sinoć dobio struju. Očekuje se i da će građani dobiti vodu za piće i grejanje. Normalizovano je snabdevanje stujom i u Donjem Milanovcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.