Bolja inspekcija državnih puteva

Izvor: RTS, 09.Jan.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja inspekcija državnih puteva

Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja naložio hitnu reformu inspekcije državnih puteva. Ministarstvo saobraćaja će sve inspektore opremiti upadljivim žutim jaknama, koje će na sebi imati i natpis - Inspekcija državnih puteva kako bi i građani mogli da kontrolišu rad inspektora.

Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković naložio je hitnu reformu inspekcije državnih puteva.

Inspekcija je dobila nalog za kontrolu i pokretanje prijava protiv upravljača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i regulatora puteva, rekao je Mirković Tanjugu.

Ministarstvo saobraćaja će, prema njegovim rečima, sve inspektore opremiti upadljivim žutim fluo jaknama, koje će na sebi imati grb Srbije i natpis - Inspekcija državnih puteva kako bi i građani mogli da kontrolišu rad inspektora.

Mirković je naglasio da očekuje podršku građana i da će zbog toga biti uspostavljen dežurni telefon i mejl adresa za prijave građana.

"Ovakvim 'brendiranjem' inspektora pored njihove bezbednosti na radu postiže se i lakše praćenje inspektora - da li rade svoj posao ili sede po drumskim kafanama", rekao je pomoćnik ministra saobraćaja.

Mirković je dodao da će biti napravljena besplatna "android" i "ajfon" aplikacije za mobilne telefone za prijavu opasnosti na putevima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.