Bojan Kovačević o „Generalštabu“: Ono što se vidi na renderima Kušnera – neprihvatljivo je za Beograd

Izvor: Danas, 25.Mar.2024, 00:07

Bojan Kovačević o „Generalštabu“: Ono što se vidi na renderima Kušnera – neprihvatljivo je za Beograd

O gradnji na lokaciji na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu, oštećana u bombardovanju 1999. godine, prvenstveno treba da se govori iz ugla javnog interesa, saglasni su gosti "Utiska nedelje". Ipak, prema onome što je javnosti za sada dostupno - interesa za građane nema, ocenjuju predsednik Akademije arhitekture Srbije Bojan Kovačević, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i novinar Nemanja Rujević.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Arhitekta: Ono što je predloženo u planovima za Generalštab, neprihvatljivo je za Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2024

Predsednik Akademije arhitekata Srbije Bojan Kovačević ocenio je večeras da predstavljeni planovi firme Džerada Kušnera, zeta nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, kao rešenje za zgradu Generalštaba u Beogradu, oštećene u bombardovanju 1999. godine, nisu prihvatljivi za Beograd.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.