Bogaroški: Veoma niska pošumljenost Vojvodine

Izvor: Akter, 21.Mar.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogaroški: Veoma niska pošumljenost Vojvodine

Pošumljenost teritorije Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum jeste 14 odsto, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški

Bogaroški je rekao da je Vojvodini potrebno još 160.000 hektara šuma kao minimum koji treba da se posada i ocenio da je u Vojvodini stanje na ivici ekološke katastrofe.

Dodao je da u Vojvodini ima oko 140.000 hektara pod šumom i oko 4.000 hektara šumskog zasada, koji nisu u sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << "Vojvodinašuma" i lokalnih samouprava, već pripadaju resornom ministarstvu, odnosno o njima se trenutno niko ne brine, što je jedan od problema, koji takođe treba da se reši.

U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana šuma, Bogaroški je zajedno sa predstavnicima Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, u Kaćkoj šumi, učestvovao u kampanji sadnje drveća.

Sredstvima resornog sekretarijata omogućeno je da se na 4,7 hektara u zasadi oko dve i po hiljade novih sadnica klonske topole.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.