Blokiran račun Ministarstva pravde

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 25.Jul.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiran račun Ministarstva pravde

BEOGRAD - Građani Srbije već dva meseca ne mogu od države da naplate dosuđenu odštetu, jer je račun Ministarstva pravde poslednja dva meseca - blokiran. - Kada sam u ime svog klijenta, na osnovu izvršne sudske presude i rešenja o izvršenju, zatražio prinudnu naplatu iznosa koji, uz dosuđene parnične troškove i kamatu, prelazi milion i dvesta hiljada dinara, Narodna banka Srbije, odnosno njen Odsek za prinudnu naplatu Direkcije za registre i prinudnu naplatu u Kragujevcu, obavestio me >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je početkom meseca da se rešenje ne izvršava jer je račun dužnika, odnosno Ministarstva, u blokadi, da na njemu nema novca - ispričao je advokat Zoran Panić.

Malovićeva u Americi

Vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović izjavila je, nakon razgovora delegacije srpskog pravosuđa sa američkom stranom u Vašingtonu, da su SAD vrlo pozitivno ocenile dosadašnju reformu pravosuđa u Srbiji, dodavši da je bilo reči i o očekivanoj američkoj pomoći i podršci uspešnom sprovođenju reforme.

- Konkretno, pomoć je u opremi i edukaciji sudija i tužilaca Srbije u primeni novih zakona, posebno zakona o oduzimanju imovine i zakona o krivičnoj odgovornosti privrednih subjekata - izjavila je Mesarovićeva posle susreta srpske delegacije sa ministarkom pravde Snežanom Malović na čelu, sa američkim sekretarom za pravosuđe Erikom Holderom i drugim zvaničnicima Sekretarijata.  

Tanjug

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.