Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokadom zaustavljen autobus Srba

Suva reka -- Nekoliko desetina Albanaca, vozilima i balvanima, zaprečilo put u neposrednoj blizini groblja u selu Lešane kod Suve Reke.

Kako je saopštio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, Srbi su pošli su da na Zadušnice posete grobove svojih rođaka, a u tome su ih onemogućili Albanci koji su barikadom zaustavili autobus. "Pošto je autobus stao, jedan ekstremista je, upravljajući traktorom, udario čeono u autobus", stoji u saopštenju.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše da je policija uhapsila vozača traktora, ali se nakon toga okupilo još nekoliko desetina Albanaca koji su nasrnuli i na policiju i na Srbe u autobusu: "Policija je oslobodila ektremistu i on se nesmetano pridružio ektremistima i nastavio da napada autobus. Vozač autobusa je uspeo da okrene vozilo i udalji se sa mesta napada, te niko nije povređen."

Zadušnice u Mitrovici bez incidenata

Više stotina Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice obišlo je danas, na dan Mitrovdanskih zadušnica, u pratnji pripadnika Kosovske policijske službe pravoslavno groblje u južnom delu grada.

Obilazak groblja u južnom delu Kosovske Mitrovice protekao je bez incidenata, ali su posetioci ustanovili da su mnogi spomenici polomljeni, ograde porušene i grobovi zapušteni.

Na pravoslavnom groblju u južnom delu Kosovske Mitrovice u poslednjih sedam godina, oskrnavljeno je i uništeno više od 70 odsto spomenika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.