Izvor: B92, 17.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada puteva će trajati do ispunjenja zahteva

Sremska Mitrovica -- Poljoprivredni proizvođači i transporteri šećerne repe iz Srema proveli su noć na mestu gde su blokirani autoput Beograd- Zagreb i prilaz Sremskoj Mitrovici, a tu će ostati sve dok se neko od zvaničnika Vlade Srbije ne izjasni da li će im isplatiti odobreni kredit.

Blokada je počela u petak u devet sati, a predstavnik poljoprivrednih proizvođača Danilo Knežević rekao je agenciji Beta da se blokada autoputa i saobraćajne petlje "Rumska Malta", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Sremske Mitrovice, nastavlja sve dok Vlada Srbije ne primi njihovu delegaciju, ili im se neko od vladinih zvaničnika ne obrati preko televizije. "Nismo se pomerali sa blokade, spavali smo po kolima i traktorima, dežurali i ostaćemo ovde sve do ispunjenja zahteva. U ponedeljak nam se pridružuju Banaćani, i ako se neko ne trgne biće haosa po Vojvodini", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, u petak je na autoputu bilo mirno, ali je na ulazu u Sremsku Mitrovicu, kako je rekao, "bilo nervoze, ali ne i incidenata". Knežević je precizirao da je autoput blokiran zbog duga zrenjaninske šećerane od 64 miliona dinara za prošlogodišnji rod šećerne repe. Dodao je "da Vlada Srbije nije ni razmatrala odluku da Republička direkcija za robne rezerve uputi zrenjaninskoj šećerani pozajmicu od 1.770 tona šećera, kako bi se prevazišao dug prema poljoprivrednicima i transporterima iz Banata i Srema".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.