Izvor: B92, 25.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada Filozofskog do sednice NNV

Beograd -- Vanredna sednica Naučno-nastavnog veća, na kojoj je trebalo da budu razmatrani zahtevi studenata, odložena za ponedeljak.

Kako je za B92 rekao član protestnog odbora Tadej Kurepa, blokada fakulteta će trajati do Sednice, tako da nastave neće biti ni u ponedeljak.

"Pozivam sve studente Beogradskog univerziteta da nam se pridruže tokom vikenda. Organizovali smo projekcije filmova, kreativne radionice, tribine, sastanke, debate... Mi ostajemo uporni u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim zahtevima, nećemo da odustanemo. Konačna odluka će biti doneta u ponedeljak", kaže Kurepa.

Studenti traže da se postojeće zvanje "diplomirani", izjednači sa novom diplomom Mastera, a da školarine i ostale naknade na studijama, smanje za 50 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.