Blogerka umetnica najavljuje offline izložbu

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Mar.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blogerka umetnica najavljuje offline izložbu

Mlada vizuelna umetnica iz Beograda, Vera Vuksanović, održaće prvu samostalnu izložbu “Rečenice/Sub my Title” u Galeriji Štab, u sredu 13. aprila u 20 časova.


Vuksanovićeva je diplomirala fotografiju na Fakultetu za digitalne umetnosti i nove medije u Beogradu, a stvarajući sopstvenu umetnost prevazilazi okvire koristeći različite komunikološke kanale, kroz ekstenziju umetničkog dojma, došavši do ideje da direktno razgovara sa publikom. Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << se odrekla fotografije, koje će pored radova od neona i predstaviti na izložbi. Brendirajući prostore, koncepte i percepte, na Mikser festivalu i drugm brojnim manifestacijama, shvatila je da je došao trenutak da se samostalno predstavi. Sakupljala je, beležila, posmatrala različite rečenice, shvatila da su one njen ideal i na izlozbi će se pozabaviti njihovim diskursom.

“Rečenice interpretiraju konkretne individue kao konkretne subjekte i vice versa (lat. obrnuto). Moj motiv, moja ideologija i moj instrument – to su rečenice. To su titlovi. U bilo kom obliku, kolažu, neonu, light boxu ili porcelanu. To je moje objašnjenje. Sva ideologija, interpretira se rečenicom kao kontrom i konkretizuje radove kao individualne. Kao što Slavoj Žizek kaže, bez simboličkog mi nemamo percepciju stvarnosti. U ovom slučaju simbol su rečenice i njihova imaginacija, a mi putem njih udišemo perceptivne objekte, kao kompletna i multidimenzijalna dela”, objašnjava umetnica.

Kada pravi umetnosti za poneti, kako naziva light boxove i kućne gedžete koje stvara, Vuksanovićeva se obraća svima kojima je potrebna afirmacija ljubavi ili podsetnik za nju. To su po njenom mišljenju mantre za lično osvetljenje i prosvetljenje. Za svoju prvu samostalnu izložbu nema ograničenja i tajni, želi da uspostavi interaktivnu komunikaciju sa publikom



Umetnica je do sada živela u različitim gradovima. Rođena je u Beogradu, školovala se i odrasla u Moskvi, živela u Njujorku i Bangkoku, za London je vezuju posebne emocije. Ipak prvu samostalnu izložbu je odlučila da organizuje u svom rodnom gradu.

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.