Bivši radnici Želvoza ponovo na ulicama Smedereva

Izvor: Blic, 26.Jun.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Želvoza ponovo na ulicama Smedereva

Ulicama Smedereva ovog petka, uprkos jakoj kiši, opet su protestvovali nekadašnji radnici „Želvoza“. Oni su kao tehnološki višak kroz različite socijalne programe otišli iz ove firme a da im je ostalo neisplaćeno bezmalo trideset plata, staž im, kako kome, nije uplaćivan tri ili četiri godine.

- Pitanje povezivanja staža možda i rešimo za stolom, ako se Vlada smiluje da opet izda neku uredbu, ali zaostale plate, kako sada stvari stoje, pošto ni sudska rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne pomažu, moramo da tražimo na ulici. Ako čekamo da se svi naplate iz nekakve stečajne mase mi naše pare nikada videti nećemo. Država je imala dvadeset godina da reši pitanje „Želvoza“, umesto toga oni su menjali ljude na čelu frime, dolazio je sve gori od gorega – kaže Milan Nešković.

Nekoliko sada već stotina tužbi protiv „Želvoza“ sudovi su rešili u korist nekadašnjih zaposlenih u ovoj firmi, neki imaju i izvršna rešenja, ali slaba vajda od toga - računi preduzeća su u blokadi. Nije pomoglo ni obraćanje lično premijeru Vučiću, ni razgovor koji su imali u Ministarstvu privrede.

Upućuju ih da čekaju da se reši status „Želvoza“, da se firma moguće proda. Oni, poučeni ranijim iskustvima, nisu spremni na još jedno odlaganje sa neizvesnim rokom i ishodom. Zbog toga su se dogovorili da nastave sa protestima, naredni je u ponedeljak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.