Izvor: Danas, 14.Dec.2023, 15:48

Bivši ministar bezbednosti i odbrane BiH optužen za ratne zločine

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra odbrane i bezbednosti BiH Selme Cikotića (SDA) za zločine počinjene nad pripadnicima Hrvatskog veća odbrane (HVO) tokom rata u BiH na području Bugojna.Osim Cikotića, za isti ratni zločin optuženi su i Dževad Mlaćo i Tahir Granić.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Mlaćo, Cikotić i Granić optuženi za ratne zločine: Zarobljenici ubijani po spisku

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2023

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dževada Mlaće, Selme Cikotića i Tahira Granića koji se terete da su, za vrijeme sukoba Armije RBiH i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), postupali suprotno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti ratnih zarobljenika za vrijeme rata i počinili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.