Izvor: B92, 05.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivsi Seseljev telohranitelj optuzuje, tuzilac demantuje

Beograd -- Petar Panic, bivsi telohranitelj, a sada kako kaze, prijatelj Vojislava Seselja, optuzio je na danasnjoj pres konferenciji predstavnike Vlasti u Srbiji da su od njega zahtevali da lazno svedoci protiv lidera radikala. Panic tvrdi da su okruzni javni tuzilac Rade Terzic, bivsi sef DB Goran Petrovic, visoki funkcioner DS Goran Vesic i sef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Popovic Beba, od njega zahtevali da na "najtezi moguci nacin tereti i lazno svedoci protiv Vojislava Seselja". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Panic je naveo da su mu za uzvrat nudili novac, novi indentitet i program zasticenog svedoka.
Sa druge strane, Rade Terzic u izjavi za B92 medjutim demantuje takve navode. "Sastanak sa Panicem jeste odrzan ali na njegovo insitiranje", kaze Terzic objasnjavajuci da su na taj sastanak otisli on i Goran Petrovic. "On je zakazan u ranim jutarnjim satima u restoranu Konak kneza Milosa, jedne subote i tom prilikom on je pola sata iznosio tvrdnje o Seseljevom navodnom bogatstvu, nacinima na koje ga je stekao, o navodnim sumnjivim poslovima kojima se Seselj tada bavio, kao i o pominjanih pedesetak miliona maraka koje je Seselj navodno sakrio kod svoje rodjene sestre u stanu. Na nase insistiranje gospodin Panic nije umeo da objasni ni cime potkrepljuje takve tvrdnje, narocito teze vezane za bavljenje kriminalom i za preduzimanje nekih radnji koje bi trebalo da predstavljaju krivicna dela. Nakon toga, gospodin Petrovic i ja smo napustili taj restoran smatrajuci da se u podacima, odnosno u prici koju je gospodin Panic izneo, ne nalaze nikakve relevantne cinjenice, odnosno da nema dokaza za takve tvrdnje koji bi opravdali angazovanje tuzilastva i policije u tom pravcu", rekao je Terzic.

Podsetimo, Petar Panic ucestvovao je u vise kriminalnih incidenata. U javnosti je svakako najpoznatiji njegov napad na beogradskog advokata Nikolu Barovica posle duela sa Seseljem na BK TV u julu 1997 godine. Okruzni javni tuzilac tada je podneo optuznicu protiv Panica zbog nanosenja teskih telesnih povreda Barovicu. Taj proces je i dalje u toku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.