Bitkoin premašio vrednost od 1.000 dolara!

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Jan.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitkoin premašio vrednost od 1.000 dolara!

Bitkoin, virtuelna valuta za onlajn transakcije, prvi put je posle tri godine prešla prag vrednosti od 1.000 USD i u ponedeljak (2. januara 2017. godine) se menjala za 1.020 USD. Ta digitalna valuta je poslednji put bila vrednija od 1.000 USD u jesen 2013. godine.
Povećanje vrednosti bitkoina, koji je 2009. godine, kada je ustanovljen, vredeo samo nekoliko centi, usledilo je zbog ekonomske nesigurnosti i pada kineskog juana.
Za razliku od evra ili dolara koji postoje i >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << fizički, u stvarnom svetu, virtuelni bitkoin nema centralnu banku niti vladu koja njime upravlja, ali ima veliki broj korisnika na internetu koji njime plaćaju raznu robu i usluge.
Kritičari smatraju bitkoin nepouzdanom, netransparentnom, “otrovnom valutom”, podložnoj špekulaciji i prevari, jer ne postoji nijedna organizacija koja bi zaštitila korisnike, te oni sami odgovaraju za svoje gubitke.
Izvor: Beta
Foto: pixabay.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Bitkoin opet vlada, premašio i 1.000 $

Izvor: B92, 04.Jan.2017

Bitkoin, najpoznatija virtuelna valuta, u novu 2017. godinu ušla je sa izuzetno dobrim rezultatom...Posle više od tri godine cena bitkoina dostigla je najviši nivo u poslednje tri godine. Prvog dana ove godine bitkoin je je dan završio sa vrednošću od 998 dolara, a već 2. januara, njegova cena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.