Biskupi: Izmenit radni dokument o porodici

Izvor: Akter, 09.Okt.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskupi: Izmenit radni dokument o porodici

Biskupi koji učestvuju na sinodu Rimokatoličke crkve o porodici ocenili su danas da je radni dokument o savremenoj porodici suviše pesimističan i sa mnogo suvoparnih termina zbog čega bi trebalo da se izmeni

Ukupno 13 radnih grupa biskupa iz raznih zemalja uputilo je danas sinodu više od 200 predloga amandmana prvog dela dokumenta "Instrumentum laboris" koji je mnogo kritikovan.

"Ne želimo da budemo psiholozi, sociolozi ili ekonomisti", izjavio je kanadski biskup >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Pol-Andre Diroše i dodao da dokument u francuskoj verziji "ne izražava dovoljno stav hriščanske vere" navodeći da se suviše koriste termini iz sociologije.

Biskup Edvard Kurc izjavio je da umesto "priča o krizama u savremenoj porodici, treba govoriti o senkama i svetlu porodice".

Neki biskup su kritikovali ulogu muškarca u tekstu u kojem se "jedva pominje da je muškarac supružnik i otac".

Radna grupa francuske verzije teksta je kritikovala i stručne termine, kao što su "kloniranje, surogat majke i genetske manipulacije embrionima", čime se u dokumentu, kako se ističe, gubi smisao "ljudskog bića".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.