Bira se najznamenitiji Kragujevčanin

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bira se najznamenitiji Kragujevčanin

U okviru projekta "Sunčani krug", čiji su autori profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu Aleksandar Petrović i sociolog Lela Vujošević, pokrenuta je akciju za izbor najznamenitijeg Kragujevčanina svih vremena.

Autori projekta dali su listu od 40 kandidata za izbor najznamenitije ličnosti Kragujevca, ali ona nije zatvorena, jer se na predlog građana, može proširiti.

Prvi na listi su kneževi Miloš i Mihailo Obrenović, Aleksandar Karađorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sin vožda Karađorđa, pisac, učitelj i osnivač srpskog pozorišta Joakim Vujić, arhiepiskop i mitropolit Milentije Pavlović, osnivač Velike škole Dimitrije Isailović, ustavobraniteljski prvak Toma Vučić Perišić, pisac Sretenjskog ustava Dimitrije Davidović, a u konkurenciji su i Svetozar Marković, Radomir Putnik, Zzivojin Mišić, Radoje Domanović, Elizabet Ros, Mija Aleksić, Ljubivoje Tadić, Ljubica Marić i drugi.

Projekat su podržali Grad Kragujevac i Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, saopštila je Informativna služba grada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.