Izvor: B92, 11.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bioskopi bez "piratizovanog" filma

Beograd -- Prvi put u Srbiji jedan film skinut je sa bioskopskog repertoara jer se pojavio na internetu i kod uličnih prodavaca.

Distributerska kuća Taramaunt odlučila je da se film "Šta se zbilo" Berija Levinsona neće prikazivati u domaćim bioskopima od 25. decembra, kako je planirano, jer se pojavio na internetu i kod uličnih prodavaca, potvrdila je za B92 piar menadžerka Taramaunta Marija Jocić.

Ona je, gostujući u vestima TV B92, podsetila da i oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skidaju filmove sa interneta ili ih kupuju na ulici takođe učestvuju u krađi autorskih prava.

"U ovom slučaju, kada govorimo o internetu, zaista postoji pri našoj Vladi neka služba koja se bavi visoko-tehnološkim kriminalom, međutim, sumnjam da će se uskoro desiti da se ovo spreči”, kaže Jocićeva.

"Neke države u Evropi imaju veoma zanimljive mere, na primer prate šta ljudi 'skidaju’, i nekima u potpunosti ukidaju pristup internetu ukoliko se zna da se bave isključivo piraterijom. Na globalnom nivou to zaista jeste veći problem”, navodi ona.

"Pre svega, apelujemo da se ono što je nama vidljivo i što je zaista lako rešiti, a to su, pre svega, ulični prodavci”, zaključila je Jocićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.