Biciklom iz Loznice do Pala

Izvor: Politika, 21.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom iz Loznice do Pala

Loznica – Loznički poštar Momčilo Pejić (41) stigao je ovih dana do Pala na dva, a iz Republike Srpske se vratio na četiri točka. Na vožnju do inostranstva inspirisali su ga učesnici 48. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju”, koji su drugu etapu vozili od Banje Koviljače do Pala, pa je i on krenuo da preveze deonicu dugu 165 kilometara. Na cilj je stigao za šest sati.

– Vozio sam pre takmičara pa je u jednom trenutku došlo do zabune jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je policija misleći da sam učesnik trke počela da zaustavlja saobraćaj. Kad smo razjasnili stvar, na tri kilometra ispred cilja sam „pustio” biciklistički karavan i posle njega stigao na Pale. Vratio sam se istoga dana autobusom zadovoljan što sam stigao na cilj, a naredne godine planiram da izvezem sve etape ove trke – kaže za naš list Pejić, koji je član lozničkog biciklističkog kluba a biciklizmom se bavi deceniju i po.

Najduža relacija koju je do sada prešao u cugu jeste 250 kilometara. Sa grupom sugrađana prošle godine je vozio do Prokletija, pre nekoliko leta je biciklom stigao do Hilandara, a ove planira da na dva točka dođe do Herceg Novog. Poštar Momo na poslu duži motor ali poštu raznosi na biciklu uživajući u vožnji i održavajući kondiciju za savlađivanje novih kilometara.

S. Trifunović

[objavljeno: 22/06/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Kvasina pobednik biciklističke trke "Kroz Srbiju"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2008, 20:37

KRAGUJEVAC - Slovenački vozač Matija Kvasina pobednik je sedmodnevne 48. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koji je posle 1.120 kilometara imao najbolje vreme - 27 sati, 12 minuta i 35 sekundi. On je ovu ovogodišnju trku izvezao vozeći prosečnom brzinom 41,09 kilometara na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.