Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez posla ostaje 300.000 radnika

BEOGRAD - Prema najoptimističnijim predviđanjima, do kraja godine u Srbiji će biti 120.000 nezaposlenih više nego u januaru, i to u slučaju da se nastavi sadašnji trend otpuštanja od 10.000 radnika mesečno. Najcrnja predviđanja, međutim, kažu da će se broj otpuštenih radnika kretati između 250.000 i 300.000.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić kaže da je žalosno to što će pod plaštom svetske ekonomske krize nastupiti talas otpuštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << radnika.

- Odgovornost za otpuštanje 10.000 radnika mesečno je na Vladi Srbije. Sva predizborna obećanja o novim zapošljavanjima pala su u vodu, a na delu su otpuštanja. Vlada je ostala bez ideja, pa razmišlja o skraćenju radne nedelje, umesto o uvođenju radne subote - kaže Savićeva.

Ekonomista Aleksandar Stevanović smatra da je za masovna otpuštanja kriva ekonomska politika vlade, koja nije učinila ništa da privuče strane investicije dok nam je još bilo dobro.

NAJTEŽE TEKSTILCIMA I METALCIMA

U Uniji poslodavaca Srbije kažu da je trenutno najteže tekstilcima i metalcima. Najugroženiji je metalski sektor u kom ima viška između 30 i 35 odsto radnika. U hemijskoj industriji i nemetalima od 22-24 odsto, prehrambenoj i prerađivačkoj industriji 15 do 17 i tekstilnoj industriji 24 odsto radnika, kažu u UPS.

Ekonomista Aleksandar Stevanović smatra da je za masovna otpuštanja kriva ekonomska politika vlade, koja nije učinila ništa da privuče strane investicije ...dok nam je još bilo dobro.

???

A kada je to bilo?

Mora da sam prespavao to prepodne?

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez posla ostalo oko 1000 radnika

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2009, 20:37

BEOGRAD,  Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske (RS) Ranka Mišić rekla je danas u Beogradu da je oko 1 000 radnika ostalo bez posla zbog isticanja ugovora o radu na određeno vrijeme i zbog ekonomske krize i naglasila da je Narodna skupština RS, na prijedlog Vlade, usvojila mjere za prevazilaženje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.