Izvor: Blic, 26.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez komisije nema ulaganja

Bez komisije nema ulaganja

Prioritet u radu Saveta stranih investitora biće predlozi za poboljšanje Zakona o konkurenciji i njegova primena, nove sugestije na Zakon o radu i prilagođavanju bankarskog sistema potrebama stranih investitora, najavio je Goran Pitić, potpredsednik izvršnog odbora FIC.

Po njegovim rečima, u martu će biti prezentacija novog izdanja bele knjige za 2006. godinu, publikacije koja sadrži sugestije za prevazilaženje ekonomskih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi se poboljšala investiciona klima.

- Ono što zabrinjava strane investitore je i to što za svaku transakciju koja se obavi u Srbiji, a veća je od 50 miliona evra, potrebno je odobrenje, a o tome bi trebalo da vodi računa komisija koja je trebalo da bude sastavljena prošlog meseca. Međutim, nje još nema. Dajemo podršku Vladi da je što pre formira - poručila je Patriša Genon, član FIC.

Pitić je ocenio da je korupcija najveća prepreka sa kojom se investitori sreću, istučući da je neophodno da slučajevi korupcije budu potpuno razjašnjeni,rekavši da neophodno poboljšati primenu zakona, kao i funkcionisanje regulatornih tela i državnih agencija.Savet starnih investitora ima 120 članova koji su od 2000. godine uložili ukupno 2,5 milijardi evra u Srbiji i zapošljavaju 120.000 ljudi. D. N.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.