Izvor: B92, 09.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne popravke vodoinstalacija

Beograd -- Već nekoliko godina, JKP Beogradski vodovod besplatno popravlja vodoinstalacije, u nameri da smanji potrošnju vode.

Besplatnim popravkama štedi se i novac građana koji bi za te radove morali da plate vodoinstalaterima koje pronalze putem oglasa. Dugogodišnji radnici beogradskog vodovoda Milan i Dragan svakodnevno rešavaju građana briga o vodosnabdevanju. Oni čine samo jedan od timova koje je osnovao beogradski vodovod, kako bi pomogao Beograđanima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Osim pomoći, popravkama vodokotlića, menjanjem gumica i sličnim, naizgled sitnim intervencijama, oni štede velike količine dragocene vode.

Samo neprimetno curkanje vodokotlića, svakoga dana rasipa desetine kubnih metara vode, koje je sve manje.

Pomoć Javno komunalnog preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacije, većinom, traže starija lica, penzioneri.

Prednost usluge koju pruža grad je mnogostruka, a nije zanemarljiva ni činjenica da je usluga besplatna.

Radnici beogradskog vodovoda i kanalizacije često pomognu i više nego što služba nalaže. Međutim, desi se da stranke, osim popravke, traže i nove vodokotliće.

Širom planete se oseća sve veća nestašica vode, koja uz naftu, postaje jedan od najbitnijih resursa.

U Srbiji još uvek nema većih nestašica vode, uprkos tropskim vrućinama, a da bi se takva situacija održala, neophodna je štednja.

Osim izbegavanja hlađenja trotoara pijaćom vodom, potrebno je održavati česme i vodokotliće.

Umesto bezuspešnih pokušaja da se česma što jače zavrne, bolje rešenje je pozvati beogradski vodovod. Na taj način se štedi i voda i novac koji bi bio plaćen majstorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.