Besplatne plombe i za nezaposlene

Izvor: Politika, 09.Feb.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne plombe i za nezaposlene

Uslov je da nemaju sopstvene prihode i da mesečni cenzus ne prelazi 17.000 dinara po članu domaćinstva

Pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama, samo uz zdravstvenu knjižicu i odgovarajuću potvrdu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), dobili su i nezaposleni. Oni, istina, nemaju pravo na besplatnu protetiku, ali stomatolozi se slažu da je ovo korak napred u brizi za zdravlje zuba.

Ovo pravo nezaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su dobili izmenama zakona o zdravstvenoj zaštiti, a tek ovih dana zubari u državnim domovima zdravlja mogu u većem broju očekivati pacijente. Ima dosta „trčanja” po šalterima, jer nezaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje moraju da izvade dokaz o nezaposlenosti i navedu razlog zbog čega traže njegovo izdavanje. Uz tu potvrdu i zdravstvenu knjižicu, u filijali RFZO izdaje se potvrda o stoprocentnoj nadoknadi stomatoloških pregleda i lečenja zuba iz budžeta RFZO.

.........................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 10. februara. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

O. Popović

objavljeno: 10.02.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatne plombe za nezaposlene

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 02:20

Beograd -- Pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama dobili su i nezaposleni...Potrebno je poneti samo zdravstvenu knjižicu i odgovarajuću potvrdu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje...Oni, istina, nemaju pravo na besplatnu protetiku, ali stomatolozi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.