Besplatne operacije kičme

Izvor: Blic, 29.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne operacije kičme

Adam Panić je trinaest godina živeo sa konstantnim bolom u vratu. Koliko je situacija bila ozbiljna pokazuje i to da, kada je hodao, ispred sebe je mogao da vidi samo pola metra. Nakon operacije stabilizacije vratnog dela kičmenog stuba na Vojnomedicinskoj akademiji oseća se odlično i najbitnije je da ne oseća bol. On je samo jedan od brojnih pacijenata koji su operisani u Klinici za neurohirurgiju VMA.

Do sada je na ovoj klinici obavljeno 400 operacija stabilizacije kičmenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stuba titanijumskim implantima. Ovakve intervencije mogu poboljšati zdravstveno stanje ili izlečiti pacijente sa posledicama teških povreda ili tumora kičme i pacijente sa stalnim bolovima u leđima, infekcijom kičme.

Načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA Zoran Roganović kaže da u ovoj klinici od početka ove godine postoji tim za spinalnu neurohirurgiju od pet neurohirurga koji je „pripravan neprekidno”.

- Spinalni implanti napravljeni su najčešće od titanijuma, a set implanta košta od 100.000 do 150.000 dinara, ali ima i onih koji koštaju i 400.000 dinara. Međutim, njihova ugradnja obuhvaćena je obaveznom zdravstvenom zaštitom uz uput Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje - kaže dr Roganović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.