Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna IT obuka za nezaposlene

Beograd -- Kompanija "Cisko Srbija" će organizovati za 16 nezaposlenih žena besplatan program edukacije iz informacionih tehnologija.

Na kurseve se mogu prijaviti nezaposlene i žene koje žele da promene svoju poslovnu orijentaciju, kao i devojke na početku karijere, a od polaznica se ne očekuje prethodno radno iskustvo u oblasti informacionih tehnologija, navodi u saopštenju te kompanije.

Prednost će imati kandidatkinje sa završenom višom ili visokom školom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a obavezno je znanje engleskog jezika i poznavanje osnova rada na racunaru.

Program "Cisko netvorking akademija" trebalo bi polaznicama da pored IT obrazovanja, pomogne u razvijanju preduzetničkog duha.

IT trening obuhvata četvorosemestralni kurs, kroz koji će polaznice steći teorijsko i praktično znanje potrebno za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža.

Program se sastoji i iz kurseva poslovne komunikacija, pisanja biografije, priprema za intervju za posao i veb marketing i trening tokom kojeg će biti razmatrani poslovni planovi i mogućnost organizovanja intervjua za posao u IT firmama.

Program će od 8. maja do 28. decembra sprodoviti Elektrotehnički fakultet u Beogradu, kao lokalna "Cisko netvorking" akademija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.