Beogradski aerodrom dobio dozvolu za rad po magli

Izvor: Blic, 19.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski aerodrom dobio dozvolu za rad po magli

Direktorat civilnog vazduhoplovstva izdao je rešenje beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" za kategoriju "3b" koja podrazumeva dozvolu za sletanje i poletanje aviona u uslovima magle, kada je vidljivost smanjena.



Generalni direktor Direktorata Milan Moković izjavio je da dozvola stupa na snagu posle ponoći, odnosno 20. novembra 2008. godine, saopšteno je Direktorata.

"Kategorija '3b' podrazumeva sletanje kada je vidljivost duž poletno- sletne staze veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 75 metara, kao i kada je vidljivost veća od 150 metara kada je u pitanju poletanje aviona", naveo je Moković.

On je istakao da je "ove operativne minimume Direktorat definisao kao, u ovom trenutku, bezbednosnu granicu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dozvola za rad aerodromu i po magli

Izvor: B92, 19.Nov.2008

Beograd -- Aredrom "Nikola Tesla" u Beogradu dobio je kategoriju "3b", odnosno dozvolu da radi i kada je zbog magle vidljivost smanjena... Kako je objasnio Milan Moković, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva, kategorija "3b" podrazumeva sletanje kada je vidljivost duž staze veća od 75 metara...

Nastavak na B92...

Od danas sletanje na beogradski aerodrom i po gustoj magli

Izvor: TV Avala, 20.Nov.2008, 12:37

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" od danas ima kategoriju "tri b" koja omogućava sletanje aviona po magli, pri vidljivosti na pisti do 75 metara.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.