Beogradski Univerzitet očekuje promene u polaganju prijemnih ispita

Izvor: S media, 19.Jun.2010, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski Univerzitet očekuje promene u polaganju prijemnih ispita

Usvajanje izmena Zakona o visokom obrazovanju očekujemo u Skupštini Srbije 25. juna, a ono što očekuje Univerzitet u Beogradu ja da se izmeni način prijemnog ispita, bar na nivou grupacije, rekao je rektor prof. dr Branko Kovačević.

On je za sutrašnju "Politiku" kazao da se sada gotovo 97 odsto budžeta namenjenog fekultetima troši se na plate, nema novca ni za komunalije, a pogotovo ne za investicije.

Na pitanje šta je bilo s predlogom, da će se nastavnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lekari i sudije školovati samo na državnim fakultetima, Kovačević je odgovorio da je to ostavljeno za kasnije jer je bilo mnogo dilema, a i u javnosti je pogrešno shvaćeno.

"Nije rečeno samo državni, već da fakulteti, bez obzira na svojinu, na kojima se školuju ove profesije, moraju da ispune tačno odredjene uslove koje će propisati država, a koji moraju da budu veoma oštri.

"To nismo mi izmislili i nije reč samo o ove tri profesije. EU je donela listu zanimanja od opšteg interesa, a u pojedinim zemljama reč je o stotinu profesija", kazao je rektor BU.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Rektor BU: Nema novca ni za komunalije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2010

BEOGRAD -..Usvajanje izmena Zakona o visokom obrazovanju očekujemo u Skupštini Srbije 25. juna, a ono što očekuje Univerzitet u Beogradu (BU) je da se izmeni način prijemnog ispita, bar na nivou grupacije, rekao je rektor prof. dr Branko Kovačević...On je za današnju "Politiku" kazao da se sada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.