Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani uz Bajagu u 2008.

Beograd -- Pesmom "Godine prolaze", desetine hiljada promrzlih ali dobro raspoloženih Beograđana i gostiju dočekalo novu 2008. godinu.

Pored "Bajage i instruktora", koji su posetiocima na Trgu republike uputili najlepše želje, atrakcija večeri bio je i hip hop elektro bend iz Londona Stereo Em Siz, čiji je nastup bio briljantan, što je i publika potvrdila odličnom reakcijom. Muzički program se odvijao i ispred Doma Narodne skupštine, kao i kod Beogradske arene.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Prve trenutke Nove godine ulepšao je i vatromet koji je ispaljen sa balkona zgrade Vojske Srbije, sa terasa Doma sindikata i Starog dvora.

Beograd je, kao i svake godine tokom novogodišnjih praznika, posetio veliki broj gostiju iz inostranstva, što se i tokom prethodnog dana moglo videti na ulicama glavnog grada koje su bile ispunjene grupama radoznalih turista.

Prema nezvaničnim informacijama, samo iz Slovenije je povodom dočeka Nove godine u glavni grad Srbije stiglo više od 30.000 posetilaca željnih dobre zabave.

Jedna osoba sa ozbiljnijom povredom

Načelnik Hitne pomoći u Beogradu Nada Macura izjavila je da je ta služba na gradskim ulicama zbrinula noćas izuzetno veliki broj, uglavnom pijanih građana, ali da kod njih nema značajnijih povreda.

Nada Macura je rekla da je zbrinuta jedna osoba kojoj je povređeno uvo od metka ispaljenog iz pištolja.

U Beogradu je na ulicama dežuralo 19 ekipa Hitne pomoći. Prijavljene povrede su uglavnom lakše, od eksplozija petardi.

Novosađani uz Zdravka Čolića

Više desetina hiljada Novosađana dočekalo je 2008. godinu da Trgu slobode u centru gradu, uz bogat program i vatromet.

Tačno u ponoć gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković poželela je sugrađanima sve najlepše u Novoj godini, a potom na bini zaplesala valcer sa glavnom zvezdom večeri Zdravkom Čolićem, koji je počeo svoj nastup nepun sat ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.