Beograd, krivična prijava protiv investitora u Nebojšinoj ulici

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd, krivična prijava protiv investitora u Nebojšinoj ulici

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu građevinski inspektor podneo je krivičnu prijavu protiv investitora radova u Nebojšinoj ulici broj 8A, zbog osnovane sumnje da je izršeno krivično delo "Građenje bez građevinske dozvole", odnosno da je nastavljena gradnja nakon rešenja o obustavi radova.
Kako je navedeno u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, nadzor je započet po službenoj dužnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a nakon dostavljanja pravnosnažne građevinske dozvole, kao i potvrde o prijavi radova.
Navedena dozvola predviđa izgradnju troetažne podzemne etaže.

Postupajući građevinski inspektor obavio je više inspekcijskih pregleda, a poslednjim zapisnikom, 17. marta ove godine, konstatovano je odstupanje u nivou projektovanih etaža.
Rešenjem je naloženo investitoru da obustavi radove i pribavi izmenjene građevinske dozvole u roku od 60 dana od dana prijema rešenja.
Nastavljen je nadzor nad izgradnjom objekta na kome se nisu izvodili radovi, sve do 24. aprila kada je građevinski inspektor konstatovao da su radovi nastavljeni nakon obustave.
Odmah je doneto rešenje kojim se nalaže investitoru da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole, a navedeno rešenje je uručeno investitoru, kao i Zaključak o dozvoli izvršenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.