Izvor: RTS, 05.Avg.2020, 15:02

Beograd dobio ulicu i spomen-ploču Blagoja Jovovića

Zagorska ulica u Zemunu od danas nosi ime Blagoja Jovovića, koji je 1957. godine izvršio atentat na ustaškog vođu Antu Pavelića, a u toj ulici otkrivena je i spomen-ploča posvećena Jovoviću.
Tablu sa natpisom ulice i spomen-ploču otkrili su ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor Muzeja žrtava genocida u Beogradu Veljko Đurić Mišina.

"Ovo je vreme da Srbija prekine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoje podele, da svi zajedno gledamo u budućnost, jer da bi Srbija bila uspešna, moramo da budemo zajedno", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 
Direktor Muzeja žrtava genocida - istoričar Veljko Đurić Mišina podsetio je da se ova ulica zvala Zagorska, te da od danas ona nosi ime Blagoja Jovovića.
"Moj posao kao istoričara jeste da pojasnim nekoliko nedoumica koje su se pojavile u ovom slučaju. Prva asocijacija na pomen Blagoja Jovovića jeste činjenica da je u pitanju čovek koji je smrtno ranio Antu Pavelića. Istorija još uvek nije rekla sve o Jovoviću i neka današnji čin bude početak dodatne priče na koju čekamo gotovo ceo vek", rekao je Đurić Mišina.
Ovom prilikom pročitano je i pismo zahvalnosti porodice Blagoja Jovovića.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zemunu ulica i spomen-ploča Blagoja Jovovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020

Zagorska ulica u Zemunu od danas nosi ime Blagoja Jovovića, koji je 1957. godine izvršio atentat na ustaškog poglavnika NDH Antu Pavelića, a u toj ulici otkrivena je i spomen-ploča posvećena Jovoviću...Tablu sa natpisom ulice i spomen-ploču otkrili su ministar za inovacije i tehnološki razvoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.