Beograd dobio privatni KBC

Izvor: B92, Tanjug, 17.Jan.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobio privatni KBC

Beograd -- U Beogradu je otvoren "Beogradski Kliničko-bolnički centar", prva privatna institucija te vrste u zemlji.

Zahvaljujući najširem spektru medicinskih usluga, najsavremenijoj opremi i timu stručnjaka kojim raspolaže, ovaj KBC će doprineti rasterećenju domaćeg zdravstvenog sistema i smanjenje dugačkih lista čekanja.

Sedam operacionih sala, oprema za izvođenje i najkomplikovanijih hirurških procedura iz oblasti kardiohirurgije, vaskularne, abdominalne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ginekološke, laparoskopske, urološke, onkološke, ortopedske, estetske i oftalmološke hirurgije, dve intenzivne i dve poluintenzivne nege, luksuzni apartmani i 62 kreveta smešteno je u 6 000 kvadratnih metara prvog domaćeg privatnog kliničko-bolničkog centra.

Prvi put u regionu pod jednim krovom, objedinjeni su centar za radiološku dijagnostiku sa najsavremenijom opremom i invazivna radiologija, kaže direktor "Beogradskog KBC-a” Miljko Ristić.

"Visokostručni kadrovi učiniće sve da se smanje dugačke liste čekanja, a u tome će, pored njih, veliku ulogu imati i najsavremnija oprema kakve poseduju klinike sa najrazvijenijom zdravstvenom zaštitom”, kaže Ristić.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, Periša Simonović, poziva i ostale investitore da slede primer "Beogradskog KBC-a” i ulažu u zdravstvo u Srbiji.

"Želimo da ovo što se danas otvara na dobrobit pacijenata shvatimo kao ozbiljan primer kojim treba da pođu i svi oni drugi, da javno kažemo i ispred Ministarstva za zdravlje, želim to da istaknem, i ispred države Srbjie, da ohrabrimo sve one koji žele da ulažu u zdrstvao Srbije da dođu u Srbiju”, poručio je on.

Da bi se rešio problem sa listama čekanja za zahvate na srcu, ovaj klinički centar će sklopiti ugovor sa Republičkim zavodom za zdravstevno osiguranje i tako omogućiti da se uz odgovarajući uput pacijenti operišu o državnom trošku, kaže direktor za medicinska pitanja "Beogradskog KBC-a” Nebojša Zečević.

"Mi smo apsolutno komplementarni i sa državnim zdravstvom i sa našim koleganma, ljudima koji rade u privatnom sektoru. Svima pružamo ruku saradnje i sve naravno na dobrobit pacijenata”, kaže on.

Zečević navodi i da je krajnji cilj "Beogradskog KBC-a” da postane dostupan svim građanima.

Prva privatna ustanova ovog tipa u koju su uložene desetine milion evra, veoma je značajna investicija i još značajniji kvalitativni doprinos zdravstvenom sistemu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.