Izvor: B92, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Kosovsko-metohijska kuća

Beograd -- Sinoć u Beogradu otvorena Kosovsko-metohijska kuća.

Kuća, iako otvorena u Beogradu, ima za cilj da podstakne veće razumevanje, počne dijalog i proces pomirenja s kosovskim Albancima i uspostavi dobru komunikaciju s međunarodnom zajednicom. Kuću je uz prigodan program otvorio akademik Svetomir Arsić Basara, koji je rekao da se prijatno oseća u prostoru koji odiše duhom Kosova i Metohije. U Kući je stalna postavka njegovih skulptura.

U okviru Kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će raditi pres-centar, Radio Antena, Centar za dijalog i pomirenja, odeljenja za promotivno-tribinski i kulturno-umetnički program i izdavaštvo. Direktor Upravnog odbora Centra za dijalog i pomirenja Dejan Micić je izjavio da svi delovi Kuće imaju za cilj da uspostavljaju ljubav i razumevanja među ljudima, posebno onima sa Kosova i Metohije. "Centar će angažovati vrhunske analitičare i stručnjake za Kosovo i Metohiju i sve one koji su kompetentni i nude rešenja za kosovsko-metohijski problem. Suština projekta je čvrsta spona s našim narodom i svim drugim narodima koji žive na Kosovu i Metohiji i s međunarodnim faktorima", kaže on.

Iako je bilo najavljeno, ministar za kulturu Dragan Kojadinović nije otvorio Kuću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.