Izvor: B92, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč: Nestala devojka pred medijima

Beč -- Albanska devojka koja je htela da izbegne deportaciju na Kosovo danas se pojavila pred medijima.

Petnaestogodišnja Arigona Zogaj, koja je proteklih nedelja izazvala burnu debatu oko sudbine podnosioca molbi za dobijanje azila u Austriji koje vlasti proteruju posle više godina provedenih u zemlji, izašla je danas prvi put pred medije.

Arigona Zogaj, čija je porodica proterana krajem septembra iz Austrije, kaže da je sve vreme u bekstvu živela u strahu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji za štampu.

Na konferenciju je došla u pratnji sveštenika Jozefa Fridla, koji o njoj brine od ponedeljka, kada je odlučila da se vrati.

Arigona Zogaj je objasnila da je protekle dve nedelje živela veoma loše, a da je u školi saznala da će policija za strance doći do njihovog stana da ih protera i sakrila se kako bi izbegla deportaciju.

Arigona Zogaj nije želela da kaže da li i ko joj je pomagao i dodala da je kontaktirala s majkom s kojom bi trebalo da se sretne sutra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.