Bebac pisao Ministarstvu zdravlja: Prestanite da ugrožavate zdravlje dece!

Izvor: Blic, 02.Apr.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebac pisao Ministarstvu zdravlja: Prestanite da ugrožavate zdravlje dece!

Novi Sad - Roditeljski portal Bebac iz Novog Sada (www.bebac.com) oštro je danas kritikovao Ministarstvo zdravlja Srbije zbog nestšaice petovalentnih vakcina i ocenio da nadležni tako ugrožavaju zdravlje dece u Srbiji.

Bebac je u protestnom pismu optužio Ministarstvo zdravlja da je stvorilo "paniku među roditeljima" svojim neodgovornim ponašanjem.

"Višestrukim menjanjem odluke o početku primene novog kalendara imunizacije, po kom bi sva deca bila vakcinisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << petovalentnim vakcinama, doveli ste do situacije da se sada ne zna na kakvu zdravstvenu zaštitu građani mogu da računaju", navodi se u pismu.

Dodaje se da roditelji sada "na sve načine" pokušavaju da dođu do vakcina za svoju decu i upozorava da se neadekvatnim transportom vakcine može ugroziti zdravlje dece koja je prime.

"Vaša nesposobnost da obezbedite kontinuiranu zdravstvenu zaštitu stvara apsolutno nesigurne uslove za stvaranje porodice i odgajanje dece, a onda se sami pitate zašto je u Srbiji nizak natalitet. Insistiramo da pod hitno prestanete da ugrožavate zdravlje dece i omogućite roditeljima da nabave petovalentne vakcine u apotekama", navodi se u pismu.

Mediji su izvestili da u poslednjih nekoliko dana u apotekama nije moguće pronaći petovalentne vakcine koje štite decu od difterije, tetanusa, velikog kašlja, hemofilus influence tipa B (HIB) i dečije paralize.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.