Batut: U Srbiji do sada zabeleženo 630 slučajeva malih boginja

Izvor: BKTV News, 26.Dec.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: U Srbiji do sada zabeleženo 630 slučajeva malih boginja

U Srbiji je od početka oktobra do danas registrovano ukupno 630 slučajeva malih boginja, od kojih je 225 laboratorijski potvrđeno u Institutu Torlak, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". 

Najmlađa obolela osoba je beba od dva meseca, a najstarija 60 godina.

Najveći broj obolelih je među mlađima od pet godina i starijima od 30 godina.

Većina obolelih osoba i to 91 odsto je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nepoznatog vakcinalnog statusa.

Od ukupnog broja obolelih, 33 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku.

Od težih komplikacija malih boginja registrovana je upala pluća kod 77 obolelih.

U Srbiji su od 9. oktobra na snazi pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama, među kojima je i intenzivna vakcinacija dece od jedne godine do 14 godina.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Do sada 630 slučajeva malih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2017

U Srbiji je od početka oktobra do danas registrovano ukupno 630 slučajeva malih boginja, od kojih je 225 laboratorijski potvrđeno u Institutu Torlak, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"...Najmlađa obolela osoba je beba od dva meseca, a najstarija 60 godina...Najveći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.