Izvor: B92, 19.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Batinaši za 50 evra"

Novi Sad -- U Novom Sadu ima dosta onih koji su spremni da nekoga pretuku za 50 do 200 evra, piše novosadski Dnevnik.

List danas piše da ljudi spremnih da za određenu sumu novca isprebijaju nekoga ko je, po ko zna čijem sudu, nešto zgrešio, u Novom Sadu ima na pretek, a cene dobrih batina se kreću od 50 do 200 evra, nekada i više, ako je nekoga potrebno ozbiljnije isprebijati i duže ga pratiti.

Koliko će "posao" koštati određuje činjenica da li čitavu akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smišlja batinaš ili onaj ko ga je angažovao, a prema saznanjima lista, među "ozbiljnijim" batinašima ima i onih koji su kao obezbeđenje radili ili rade u nekim lokalima, a oni skuplje naplaćuju usluge.

"Ako tražiš profesionalca, to će da košta, ali uradiće posao kako treba. Ne očekuj da ti odmah kaže cenu jer najpre nekoliko dana mora da prati metu, kako bi video gde se kreće, kakvo mu je obezbeđenje, s kim se druži, a na osnovu toga formira se cena", ispričao je za Dnevnik jedan od "upućenih", koji je tražio anonimnost.

"Usluge prebijanja" koje pružaju narkomani su, tvrdi isti izvor, mnogo jeftinije, 10 do 20 evra, ali je problem što, ako budu otkriveni, policija sazna ime naručioca.

Izvor Dnevnika ističe da je, ako su u pitanju novčani dugovi, onda sve mnogo ozbiljnije, i planiranje i akcija i cena.

Prema saznanjima Dnevnika, sve vrste tortura dolaze u obzir, od "vađenja zuba" i "razbijanja kamena u bubregu" do "promene ličnog opisa" i "otvaranja roletni na grudima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.