Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić zatražio kontrolu rada Trgovinskog suda u Beogradu

Beograd -- Ministar pravde Srbije Vladan Batić zatražio je u utorak da se formira komisija koja će ispitati rad Trgovinskog suda u Beogradu. Batić je u pismu upućenom predsedniku Višeg trgovinskog suda u Beogradu Mihajlu Ruliću naveo da su sve češće prutužbe na nepravilnosti u radu Trgovinskog suda, posebno u postupcima privatizacije i stečaja.

"Da bi se otklonile sve sumnje i mistifikacije neophodno je formirati komisiju u čijem bi sastavu bile sudije Vrhovnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, Višeg privrednog suda kao i nekih drugih pravosudnih organa", naveo je Batić naglašavajući da bi izveštaj te komisije trebalo da bude javan.

Napominjući da Ministarstvo pravde nema nikakve zakonske ingerencije da preduzme mere na osnovu pritužbi na rad Trgovinskog suda Batić je od Rulića zatražio da obavesti novinare da li im u skladu sa Sudskim pravilnikom mogu biti dostupni predmeti koji su u nadležnosti tog suda. "Borba protiv organizovanog kriminala koja je započeta u Srbiji nije samo borba protiv ubica, otmičara i narkodilera već i borba protiv kriminala takozvanih belih okovratnika koji uz elemente korupcije razara vrednosti države i društva", ističe se u Batićevom pismu predsedniku Višeg trgovinskog suda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.