Bata Stojković i Toma Zdravković dobili ulicu u Novom Sadu

Izvor: BKTV News, 01.Apr.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Stojković i Toma Zdravković dobili ulicu u Novom Sadu

Skupština grada odobrila je da ulica Nova 3 na Adicama ponese ime po legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, a jedna ulica u Rumenki po legendarnom glumcu Danilu Bati Stojkoviću.

Inicijativu da neke novosadske ulice dobiju ime po istaknutim umetnicima,predložila je odbornica SPO Branka Bežanov.
To je samo početak inicijative da Novi Sad u budućnosti dobije čitavu jednu urbanu celinu koja će predstavljati svojevrsni omaž umetnicima koje, kako je kazala Branka Bežanov, ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << grad ne bi trebalo da zaboravi.
Prema njenim rečima, naselje Adice je predloženo da bude centar pomenute urbane celine zbog toga što u njemu postoji mnoštvo ulica koje nemaju nazive, a samo naselje postaje jedno od razvijenih celina Novoga Sada.
“Počelo je od ideje da neki priznati umetnici umetnici dobiju ulice, a sve ih je povezivala urbana priča. Legendarni Toma Zdravković, iako je pevač narodne muzike, potpuno je urban, a pritom omiljeni među najrazličitijim vrstama ljudi sa najrazličitijim muzičkim ukusima. On je svevremen i savršeno se uklapa u celu priču”, izjavila je Branka Bežanov za Naše novine.
U neposrednoj blizini Nove 3 je Ulica Janike Balaža, a u tom kraju Adice bi ulice trebalo da dobiju i novosadski muzičari Mladen Vranešević, Branko Andrić Andrla, Mitar Subotić Suba, Nestore Gabrić i drugi.
Toma Zdravković (1938 – 1991) jedan je od najpoznatijih i najslavnijih pevača srpske narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi.
Danilo Bata Stojković (1934 – 2002), je bio jedan od najpoznatijih srpskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumaca. Ostvario je veliki broj uloga na filmu i u pozorištu za koje je nagrađivan brojnim nagradama.
Izvor: Svet.rs/Naše novine

Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.