Izvor: B92, 19.Jun.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskerfest u Beogradu

Beograd -- Prvi beogradski Baskerfest, koji traje već dva dana na pet lokacija u centru grada, biće završen karnevalskom povorkom 20. juna.

Reč basker označava osobu koja zabavlja ljude na javnim mestima, a može biti plesač, pantomimičar, žongler, akrobata, klovn, komičar, glumac, mađioničar i muzičar.

Festival se održava na pet lokacija u centru grada: na Trgu Republike, kod Ruskog cara, SANU, na Platou Filozofskog fakuleta, na raskrsnici Knez Mihailove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ulice kralja Petra i ispred Ušće Shopping Centra.

Basking je način izvođenja predstave kakav se ne može opisati pre nego što se doživi, a Beograđani će biti u prilici da se u to uvere na prvom Baskerfestu na kome će, pored domaćih baskera, učestvovati izvođači iz celog sveta: Amerike, Kanade, Argentine, Japana, Italije, Bugarske, Španije, Hrvatske, Makedonije.

Poslednjeg dana festivala, 20. juna, u 16 časova na Trgu Republike okupiće se svi izvođači, kojima će se pridružititi i deset internacionalnih karnevalskih grupa.

Šarena povorka proći će Knez Mihailovom i Pariskom ulicom do pristaništa gde se nalazi velika bina, na kojoj će nastupiti brojni baskeri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.