Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barać: Vlast nespremna za obračun sa građevinskom mafijom

Beograd -- Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać tvrdi da Vlada Srbije nije spremna da uđe u obračun sa mafijom u građevinarstvu. "Premijeru Zoranu Živkoviću predočeni su dokazi o korupciji pri dodelu građevinskih dozvola za nadziđivanje, ali je njegov odgovor bio da Savet za borbu protiv korupcije ne treba da se time bavi", rekla je Baraćeva za agenciju Beta.

Zbog nezainteresovanosti vlasti, posebno Ministarstva za građevinu i inspekcija, urbo-mafija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako tvrdi Baraćeva, uzurpira prava građana i ometa ih u korišćenju njihove imovine. "Očiglednan primer je beogradska opština Zvezdara gde se nadziđuje 30.000 kvadratnih metara. Savet je dobio predstavke građana zgrada na Konjarniku koji su tvrdili da je građevinska dozvola za nadziđivanje data nepostojećoj stambenoj zadruzi. Angažovali smo stručnjake koji su utvrdili da su opštinske službe odlučivale mimo zakona", ističe predsednica Saveta. "Nadležni organi nisu iskoristili svoje zakonsko pravo i sproveli postupak nadzora nad radom službi koja izdaju građevinske dozvole. Od tužilaštva očekujemo da pokrene odgovarajući postupak, jer postoje konkretni dokazi o kršenju zakona i korupciji", rekla je Baraćeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.