Bankari mu zaplenili 700 evra

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankari mu zaplenili 700 evra

ČAČAK - Filijala Rajfajzen banke u Čačku blokirala je račun sugrađaninu Žiki Beliću zbog duga od 80 maraka, za koji još nije dokazano da je njegov. Naime, bankari danima nisu dozovljavali Beliću da sa računa podigne 373.000 dinara, a potom su mu stavili blokadu na 73.000 dinara, pozivajući se na sudsku presudu iz 2000. godine.

Belić, koji ima zanatsku radnju, nije ni znao da ga Rajfajzen banka tereti za neki dug, pa pošto je ugovorio posao sa klijentom, dostavio je račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << baš u toj banci da kako bi uplatili 373.000 dinara za kupovinu materijala. Međutim, kada je došao da podigne novac dočekalo ga je veliko i neprijatno iznenađenje.

- Na ime ugovorenih radova uplaćeno mi je 373.000 dinara. Kada sam hteo da podignem novac kako bih platio materijal i radnike, u banci mi je rečeno da je moj račun blokiran po sudskoj presudi iz 2000. godine. Prema tom sudskom rešenju, traži se da se zapleni imovina u vrednosti od 80 nemačkih maraka. Predložio sam da sporni novac zadrže, a da mi preostalo isplate. Rečeno mi je da dođem sutra, posle čega su mi omogućili isplatu 300.000 dinara. Proizvoljno su odlučili da zadrže mojih 73.000 dinara - kaže Belić.

On tvrdi da se sudsko rešenje ne odnosi na njega i da zbog takvog odnosa u banci uveliko kasni sa izvođenjem radova zbog čega će, verovatno, pretrpeti veliku materijalnu štetu.

- Sudska presuda je doneta na ime Živote, a ne Žika Belića, koje je moje pravo ime, u njoj nema matičnog broja građanina, a naznačena je adresa na kojoj ja nikada nisam živeo. Tvrdim da taj dug nije moj. Službenicima u Rajfajzen banci sam predložio da zadrže spornu sumu dok se ne dokaže ko je pravi dužnik, a da ostalo podignem, što mi nisu dozvolili. Pitanje je koliko će biti strpljenje naručioca radova i kada ću imati pristup svom novcu. Svakodnevno odlazim u banku, ali mi nikada nisu odgovorili, niti ima ikakvih nagoveštaja kada ću dobiti preostali deo novca - kaže Belić.

Upravnica Rajfajzen banke u Čačku Mirjana Ocokoljić nije mogla da objasni o čemu se radi i zašto je banka zadržala Belićev novac.

- Ne mogu reći da je to istina niti da nije. Nisam kompetentna da govorim - bila je kratka Ocokoljićeva.

  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.