Balkanski šengen moguć

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanski "šengen" moguć

Beograd -- Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović izjavio da postoji mogućnost da građani zemalja s prostora Balkana ubuduće prelaze državne granice samo s ličnom kartom.

Ahmetović je najavio da će u narednim susretima sa svojim kolegama iz drugih zemalja razmatrati mogućnost donošenja ovakvog ugovora.

"Postoji u nekom periodu iza nas, kada su u pitanju ministarstva unutrašnjih poslova, da se inicira određena vrsta ugovora zemalja zapadnog Balkana da građani prelaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice s ličnom kartom", kazao je on.

„To bi bio na određeni način mali balkanski šengen i ti razgovori idu između ministara i evo u narednom periodu na konferenciji u Ljubljani verujem da će biti reči o tome", dodao je Ahmetović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.