Izvor: Blic, 26.Jul.2008, 09:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Bakterije u sladoledu
LESKOVAC - Republička sanitarna inspekcija je tokom kontrole industrijskih sladoleda u kasetnim pakovanjima, koji se služe u ugostiteljskim objektima na teritoriji Jablanički okruga, utvrdila da je 30 odsto od 40 uzoraka iz dvadesetak kafe-poslastičara, kafića i restorana neispravno.
U njima je pronađen veliki broj živih mikroorganizama bez patogenih bakterija. Prisustvo ovih organizama nema uticaj na zdravlje ljudi, ali može da izazove nelagodu u stomaku i loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << varenje.
U sanitarnoj inspekciji kažu da je najverovatnije reč o lošem čuvanju te popularne poslastice. Za sada nema podataka da je neko od građana oboleo konzumirajući poslasticu.
Čest je slučaj da rashladne vitrine stoje na suncu i ne postižu odgovarajuću temperaturu. U sanitarnoj inspekciji kažu da će vlasnici objekata u kojima je pronađen neispravan sladoled morati da snose zakonske sankcije.