Bakterije u sladoledu

Izvor: Blic, 26.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakterije u sladoledu

LESKOVAC - Republička sanitarna inspekcija je tokom kontrole industrijskih sladoleda u kasetnim pakovanjima, koji se služe u ugostiteljskim objektima na teritoriji Jablanički okruga, utvrdila da je 30 odsto od 40 uzoraka iz dvadesetak kafe-poslastičara, kafića i restorana neispravno.



U njima je pronađen veliki broj živih mikroorganizama bez patogenih bakterija. Prisustvo ovih organizama nema uticaj na zdravlje ljudi, ali može da izazove nelagodu u stomaku i loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << varenje.

U sanitarnoj inspekciji kažu da je najverovatnije reč o lošem čuvanju te popularne poslastice. Za sada nema podataka da je neko od građana oboleo konzumirajući poslasticu.

Čest je slučaj da rashladne vitrine stoje na suncu i ne postižu odgovarajuću temperaturu. U sanitarnoj inspekciji kažu da će vlasnici objekata u kojima je pronađen neispravan sladoled morati da snose zakonske sankcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.