Bajramska poslanica: Čovek čoveku je najveći dar od Boga

Izvor: RTS, 10.Avg.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajramska poslanica: Čovek čoveku je najveći dar od Boga

Povodom velikog praznika, Bajramske poruke poslali su reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović i muftija Mevlud Dudić, predsednik Mešihata islamske zajednice u Srbiji.
Vernici islamske veroispovesti u nedelju proslavljaju Kurban bajram.

"Draga braćo i sestre, vi koji znate veličinu zajedništva i živite u miru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svojem domu i domovini, ne dozvolite sebi da ovaj Bajram dočekate u svađi sa svojom pordicom, prijateljem ili komšijom i ne zaboravite da je čovek čoveku najveći dar od Boga", rekao je reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović u Bajramskoj poslanici.
"Provedimo Bajramske dane u odricanju od svega nevaljalog, mržnje, zlobe, oholosti i škrtosti, sebičnosti i ljubomore, kukavičluka i gramzivosti. Provedimo ovaj mubarek dane u ljubavi i prijateljstvu, solidarnosti i dobročinstvu, te uzajamnom potpomaganju", poručio je muftija Mevlud Dudić, predsednik Mešihata islamske zajednice u Srbiji.
Jedan od pet stubova islama je hadžiluk. U Meki u Saudijskoj Arabiji, na godišnjem hadžiluku je više od dva miliona muslimana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.