Bajkeri u borbi protiv raka prostate

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajkeri u borbi protiv raka prostate

Bajkeri su obeležavajući međunarodni dan borbe protiv raka prostate, na trgu Slavija organizovali humanitranu izložbu prerađenih starih motocikala.
Umesto kožnih jakni sakoi, leptir mašne, raskošne lepršave haljine i motori koji su svaki za sebe - istorija.

Svi su oni izvučeni iz šupa i garaža i pretvoreni stpljivim radom u prave skulpture na dva točka. Tako bajkeri žele da obeleže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 29. septembar - Dan borbe protiv raka prostate zbog koga svakog dana u svetu umre 1.000 osoba.
Sveta Simić iz Udruženja "Moto placa" kaže da je "Trka izuzetnih džentlmena" je globalni pokret koji promoviše preventivu tumora prostate.
"Ovo je peti put da se okupljamo u Beogradu, ove godine na ovaj dan će u svetu preko 700 gradova u 110 zemalja obratiti pažnju na ovaj fenomen", rekao je Simić.
I svečano odeveni nisu promenili poruku onima koji voze motore - bez dodatne opreme se ne ide na vožnju.
Petar Petojević iz "Moto placa" kaže da su kacige obavezne i poželjne i da bez kaciga ne sedaju na motore.
Modeli motocikala su različiti, a njihove dorade idu od klasičnih čopera do sve popularnijih strit bajkova. Ovakve i slične izložbe biće ponovljene još nekoliko puta uz muzički progaram i druženje do kraja godine ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.