Bacanje učenice kroz prozor snimao mobilnim

Izvor: Politika, 09.Nov.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacanje učenice kroz prozor snimao mobilnim

Iz OŠ „Dositej Obradović” niko se ne raspituje za zdravlje devojčice, roditelji nasilnika se ne izvinjavaju

Irig – Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović” u Irigu, A.R. (13), koju su dvojica dečaka bacila kroz školski prozor za vreme odmora, leži kod kuće. Po preporuci lekara mora da miruje deset dana, a posle toga treba da se javi dr Dejanu Maljkoviću, specijalisti ortopedske hirurgije i traumatologije u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dete još ima jake bolove u nogama, posebno u levom kolenu, koje je najviše ugruvano pri padu, a kako sama kaže, ima i košmare, sanja kako leti, budi se sva u znoju, živi u strahu.

U školi u Irigu, gde se desio ovaj incident, kada su dvojica učenika sedmog razreda – T. S. (13) i M. B.(13) uhvatili devojčicu i na silu je izbacili kroz prozor sa međusprata, a treći dečak iz Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz”, ovu opasnu „igru” snimao mobilnim telefonom, danas će održati sednicu nastavničkog veća i odlučiti o merama koje će preduzeti protiv dvojice učenika koji su sve izazvali. Pokušaj da se ovaj incident zataška nije urodio plodom. Otac povređene učenice A. R. pregledao je juče sa direktorom škole Đorđem Dašićem i snimak video-kamere, jer škola ima video-nadzor, i obavestio Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici o tome da postoji video-traka na kojoj se jasno vidi kako mu kćerku izbacuju kroz prozor.

– Priče kako je moja kćerka sam iskočila kroz prozor, te sedela na prozoru i pala nemaju veze sa istinom. Čak postoji i snimak mobilnim telefonom, koji je napravio treći dečak, dok su dvojica moju devojčicu izbacivala – kaže Radomir R., otac povređene sedmakinje.

– Strašno mi je kad zaspim i sanjam kako padam, probudim se u strahu i u znoju – priča A. R. i dodaje:

– Ne znam otkud im je palo na pamet da me izbace iz učionice. Ja sam pre toga bila na hodniku, bio je to odmor posle trećeg časa i kada je zvonilo za početak časa ušla sam u učionicu. Dvojica njih su me odmah uhvatili, jedan oko pasa, drugi za noge i poneli prema prozoru, dva puta sam uspela da im se oduprem, a onda sam poletela kroz prozor. Taj trenutak pada pamtiću celog života.

Majka Jasna se čudi da niko iz škole ne zove da pita kako je njenom detetu, jednostavno kao da se ništa nije desilo. Školske drugarice koje dolaze u posetu kažu da niko od nastavnika, kada se to desilo, nije pomogao povređenoj učenici – do Doma zdravlja u Irigu odvele su je drugarice.

– U školi su to sve hteli da „gurnu pod tepih“, da se brzo zaboravi. Međutim, ne može to tako, jer ja sada razmišljam kako ću posle ovog dete poslati u školu, kad o njima očigledno tamo niko ne vodi računa i, što je najgore takvo ponašanje, zovu „dečjom igrom” – ozlojeđena je majka Jasna R.

Oca Radomir se čudi što mu se do sada nije javio niko od roditelja dečaka koji su njegovu kćerku bacili kroz prozor

– Razmišljao sam: bar će se javiti telefonom da se izvine. Baš niko. Jedino me zvala Radinka Birinji, direktorka srednje škole „Borislav Mihajlović-Mihiz” jer je u svemu učestvovao i jedan njen učenik. Sada razmišljam da li dete da šaljem u istu školu, jer se bojim. Šta znam kako će se ponašati ova trojica koji su moju kćerku izbacili kroz prozor – kaže na kraju otac Radomir.

U školi „Dositej Obradović” juče nismo uspeli da nađemo direktora Đorđa Dašića i školskog pedagoga, ali smo saznali da će nastavničko veće danas zasedati i doneti odluku o merama koje treba preduzeti da se ovako nešto ne ponovi, ali i da se zavede red u ovoj školi, jer sada roditelji spominju tuče, iskakanja kroz prozor sa časova, dolazak na nastavu kroz prozor...

J. Slatinac

objavljeno: 10.11.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.