Izvor: B92, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babušnici 473 miliona dinara

Babušnica, Novi Sad -- Ministar bez portfelja zadužen za NIP, Dragan Đilas, najavio pomoć Babušnici od 473 miliona dinara za sanaciju šteta od poplava.

Nakon obilaska područja pogođenog nedavnim poplavama, on je u razgovoru sa lokalnim funkcionerima izjavio da će prva tranša pomoći, koju je obezbedila vlada iz sredstava Nacionalnog investicionog plana (NIP), iznositi 473 miliona dinara.

Pomoć je namenjena otklanjanju posledica poplave na stambenim, pomoćnim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrijskim i drugim objektima, kao i za sanaciju puteva, mostova i druge infrastrukture na području ove opštine, preneo je posle razgovora s ministrom predsednik Privremenog organa opštine Ranko Janković.

Pomoć Vojvodine Vlasotincima

Izvršno veće Vojvodine i pokrajinska Direkcija za robne rezerve uputili su pomoć vrednu 1,5 miliona dinara opštini Vlasotince.

Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informacije, pomoć za opštinu koja je krajem novembra pretrpela veliku štetu od poplava, sastoji se od hrane i sredstava za higijenu za ukupno 500 porodica.

Direktor pokrajinske Direkcije za robne rezerve Toma Jašanov precizirao je da je u Vlasotince upućeno 12,5 tona brašna, tri tone pasulja, pet tona deterdženata i tona koncentrata za pranje posuđa, kao i veće količine mesnih prerađevina.

Ispraćaju pomoći postradalima u Vlasotincu prisustvovao je potpredsednik Skupštine Vojvodine Borislav Novaković, koji je rekao da je humanitarna pošiljka odgovor na dopis predsednika opštine Vlasotince.

"Svesni smo da ona neće rešiti njihove probleme, ali će ih, nadamo se, znatno ublažiti", rekao je Novaković i istakao da je važno da svi budu solidarni sa gradovima koji su pretrpeli elementarnu nepogodu i da država svim postaradalima podjednako pomogne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.