[BURŽE 2023] Sky Trax nagrade: Air France najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi treću godinu za redom

Izvor: TangoSix.rs, 27.Jun.2023, 13:00

[BURŽE 2023] Sky Trax nagrade: Air France najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi treću godinu za redom

Ceremonija dodela Skajtraks 2023 (SkyTrax) nagrada održana je 20. juna tokom sajma u Buržeu, sa kojeg je izveštavao i Tango Six. Prema mišljenju preko 20 miliona putnika koji su bili obuhvaćeni Skajtraks anketom, Air France je najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi i to treću godinu za redom, ima najbolji laundž (aerodromski salon) prve klase, najbolju hranu u laundžu prve klase i najbolju hranu na letu u prvoj klasi, saopštili su iz ove kompanije.
– Nagrade Skajtraks, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << često se nazivaju i Oskarom avio-industrije, što zbog svog značaja, što zbog činjenice da nagrade obuhvataju ogroman broj kategorija i podkategorija putničkog iskustva. Od 1999, Skajtraks svake godine sprovodi najveće svetsko istraživanje o zadovoljstvu putnika uslugama avio-prevoznika i na osnovu njihovih odgovora dodeljuje nagrade avio-kompanijama. Dvadeset miliona putnika iz preko 100 zemalja je ove godine ocenjivalo avio-kompanije, a prema njihovim glasovima Air France je sedmi najbolji avio-prevoznik na svetu.
La Premier, prva klasa Air Francea, dobila je tri prve nagrade. Loundž prve klase na pariskom aerodromu Šarl de Gol, na terminalu 2E je ekskluzivan prostor veličine 1000 kvadratnih metara. Gastronomija i prestižna vina i šampanjci ovde zauzimaju centralno mesto, a osmišljava ih i uparuje Alen Dikas (Alain Ducasse), poznati francuski kuvar, višestruko nagrađivan Mišelinovim zvezdicama.
Mišelinove zvezdice i u vazduhu / Foto: Air France Gastronomija u putničkoj kabini prve klase ne zaostaje za onom u laundžu, jer kao ambasador francuske gastronomije u oblacima, Air France sarađuje sa velikim brojem kuvara koji imaju Mišelinove zvezdice. Njihov zadatak nije samo da naprave ukusna, lepo dekorisana i nutritivno balansirana jela, već i jela koja će ukus zadržati i na visinama od 10.000 metara. Sva jela su upotpunjena vrhunskom kartom vina, koju osmišljava Paolo Baso (Paolo Basso), najbolji svetski somelijer za 2013. godinu. Putničke kabine La Premier klase imaju četiri privatna apartmana, a putnicima je na raspolaganju privatna telefonska linija sa kompanijom od trenutka bukiranja karte, pa do dolaska na odredište. – – navodi se u saopštenju za medije francuske nacionalne avio-kompanije.
The post [BURŽE 2023] Sky Trax nagrade: Air France najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi treću godinu za redom appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.