BRAVO DECO: Prvo iz borbe sa opakom bolešću izašli kao heroji, a sada Srbiji doneli medalje!

Izvor: BKTV News, 11.Jun.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO DECO: Prvo iz borbe sa opakom bolešću izašli kao heroji, a sada Srbiji doneli medalje!

Mališani iz Inđije koji su prvo pobedili u najvažnijoj borbi, borbi za život, dobili su priliku i da se takmiče u "Igrama pobednika" i kući su iz Rusije doneli čak četiri medalje.

Od 2. do 5. juna 2017. godine, u Moskvi su održane 8. "Svetske dečje pobedničke igre", sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od malignih bolesti. NURDOR tim je, po šesti put, branio boje Srbije.

Pre samo nekoliko godina, maštali su samo o jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << - da ozdrave, a sada je sedam članova reprezentacije Srbije osvojilo ukupno 7 medalja - 3 zlatne, 1 srebrnu i 3 bronzane.

Na ovom nadmetanju pravo da učestvuju imali su mališani uzrasta od 7 do 16 godina koji su završili terapiju, pobedivši tako u najvažnijoj borbi - borbi za život. Deca su se takmičila u stonom tenisu, plivanju, streljaštvu, atletici, fudbalu i šahu.

Inđija je u dalekoj Rusiji imala dva predstavnika - Stefana Zakamaroka, učenika V razreda OŠ "Dušan Jerković" i Lazara Matijevića, maturanta OŠ "Petar Kočić".

Stefan je učestvovao u kategoriji 10-13 godina u 4 discipline (atletika, fudbal, streljaštvo i stoni tenis) i osvojio 2 zlatne medalje - u atletici (trčanje na 60 metara) i fudbalu. U kategoriji 14-16 godina Lazar se lavovski borio, upravo onako kako ga je život u prošlom periodu naučio, i okitio se sa 2 bronzane medalje - u stonom tenisu i fudbalu.

Novac od kažnjavanja poslanika ide na lečenje bolesne dece

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.