BOŠNJAČKA KULTURNA ZAJEDNICA NEZADOVOLJNA ODLUKOM RRA

Izvor: Kurir, 11.Jan.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŠNJAČKA KULTURNA ZAJEDNICA NEZADOVOLJNA ODLUKOM RRA

BEOGRAD - Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) obavestila je danas predsednika Saveta Radiodifuzne agencije (RRA) episkopa Porfirija da je sa žaljenjem primila odluku te institucije da ne odobri emitovanje lokalnog "Ljiljan radija" u Prijepolju.

BKZ je u otvorenom pismu istakla da je "sa žaljenjem" primila zaključak Saveta Radiodifuzne agencije kojim nije odobreno emitovanje lokalnog "Ljiljan radija", dok iz RRA odgovaraju da njihov zahtev nije ni uziman u obzir.

"Savet RRA >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije razmatrao tu prijavu zbog toga što nije podneta neophodna dokumentacija, čime nije ispunjen uslov za izdavanje dozvole", rekao je portparol RRA Bogdanović agenciji Beta. On je dodao da BKZ ima pravo žalbe na odluku RRA Upravnom sudu.

BKZ u pismu episkopu Porfiriju, koje je potpisao predsednik Zajednice Jahja Fehratović, navodi da su inicijativu za emitovanje "Ljiljan radija" pokrenuli kako bi na konkretnom primeru dokazali "istinsko raspoloženje organa vlasti prema Bošnjacima" i njihovim potrebama za negovanje vlastite duhovnosti.

Bošnjačka kulturna zajednica je istakla da na teritoriji na kojoj bi bio emitovan "Ljiljan radio" - opštine Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, "ne postoji nijedan bošnjački medij", uz podsećanje da je "50 odsto tamošnjeg stanovništva bošnjačke nacionalnosti".

U BKZ-u je objašnjeno da bi se sa frekvencija "Ljiljan radija" emitovale poruke mira, tolerancije, lepote i osobenosti bošnjačkog identiteta, a da bi posebno mesto u programu zauzimale sevdalinke, balade i zvuci orijentalnog melosa.

"Još s nevericom prihvatamo pomisao da su episkop jegarski Porfirije i ostali članovi Saveta uskogrudi i da nemaju razumevanja za potrebe medijskog oglašavanja Bošnjaka u cilju promovisanja vlastitih kulturnih i drugih posebnosti koje će samo koristiti šarenolikosti srbijanskog društva", zaključeno je u pismu BKZ-a.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.